סקירה בסיסית של חוקי איגוד הרוגבי

איגוד רוגבי הוא ספורט מרגש ודינמי שאהוב ומשחק על ידי מיליוני אנשים ברחבי העולם. עם השילוב הייחודי שלו של פיזיות ואסטרטגיה, איחוד רוגבי הוא ספורט צופים מרתק ודרך מצוינת להישאר בכושר ופעיל. כדי לשחק איגוד רוגבי בצורה בטוחה ומוצלחת, חשוב ללמוד ולהבין את כללי המשחק. חוקי איחוד הרוגבי קובעים כיצד יש לשחק את המשחק, והם מכסים הכל מהעקרונות הבסיסיים של המשחק ועד לפרטים הספציפיים של כל עמדה על המגרש. כשחקן, חיוני לדעת איך לשחק במסגרת הכללים הללו, מכיוון שהם מהותיים להצלחתה של קבוצה. עם הידע וההבנה הנכונים של הכללים, אתה יכול לוודא שאתה ממלא את חלקך בהפיכת משחק הרוגבי לחוויה בטוחה, מהנה ומתגמלת עבור כל המעורבים.

תקנון המשחק

התקנות של איגוד הרוגבי מוגדרות על ידי מועצת הרוגבי הבינלאומית (IRB). תקנות אלו נועדו להבטיח שהמשחק יתנהל בצורה הוגנת ובטוחה התקנות גם מתארות את כללי המשחק ואת החוקים שעליהם לפעול על-ידי שחקנים ופקידים כאחד. התקנות כוללות את גודל המגרש, גודל הכדור, העמדות על המגרש, הניקוד של המשחק, ואת הכללים ל-Scrams, Line-outs, Rucks, Mauls, טיפול בכדור, התמודדות, אופסייד, עבירות. , ועונשים. כל השחקנים והפקידים צריכים להכיר את התקנון הזה כדי לשחק את המשחק בצורה בטוחה ומוצלחת.

ה-IRB גם קובע תקנות לציוד המשחק שיש להשתמש בהם במהלך משחק איגוד רוגבי. תקנות אלו כוללות את הגודל, הצורה והמשקל של הכדור, סוג הלבוש שלובשים שחקנים, סוג ההנעלה שלובשים שחקנים וסוג ציוד המגן שלובשים שחקנים. כל התקנות הללו נועדו להבטיח את בטיחותם של כל השחקנים המעורבים במשחק.

מגרש איגוד הרוגבי

מגרש הרוגבי הוא מגרש בצורת אליפסה שאורכו 100 מטר ורוחבו 70 מטר. המגרש מחולק לשתי מחציות על ידי קו חצי, וכל קבוצה אחראית להגן על המגרש שלה. המגרש האלקטרוני מסומן גם במספר, המשמשים לציון מיקומי השחקנים על המגרש. קו הנסיון מציין היכן נרשם ניסיון, קו 22 מטר משמש לקביעת עמדות מחוץ לטווח, וקו 10 מטר משמש לקביעת המרחק שיש להגדיר את ה-scrum.

המגרש כולל גם שני עמודי שער, המשמשים לציון היכן ניתן להבקיע שער. עמודי השער ממוקמים בכל קצה של המגרש ומרוחקים 5.6 מטרים זה מזה. עמודי השער מסומנים גם במשקוף, שנמצא 3 מטרים מעל פני הקרקע.

כדור איגוד הרוגבי

כדור איחוד הרוגבי הוא כדור בצורת אליפסה העשוי מעור או חומר סינטטי. הכדור לא יכול להיות גדול מ-28 ס"מ באורך ו-58 ס"מ בהיקף. הכדור חייב גם לשקול בין 410 ל-460 גרם.

הכדור משמש למסירה, בעיטה והבקעה. הכדור חייב להיות מנופח כראוי לפני משחק וחייב להישאר מנופח למשך כל המשחק. יש להחליף מיד כדור מנופח.

הבקיע באיגוד הרוגבי

יש שלוש דרכים לצבור נקודות באיחוד רוגבי. הדרך הנפוצה ביותר לצבור נקודות היא על ידי ביצוע ניסיון, ששווה חמש נקודות. ניסיון מתקבל כאשר שחקן נוגע בכדור באזור השער של היריב. הדרך השנייה לצבור נקודות היא על ידי בעיטת המרה, ששווה שתי נקודות. המרה מתקבלת כאשר שחקן בועט בכדור בין הזקופים של עמודי השער. הדרך השלישית לצבור נקודות היא בעיטת שער עונשין, שגם הוא שווה שתי נקודות. שער עונשין מובקע כאשר שחקן בועט בכדור בין הזקופים של עמודי השער.

חוקים ל-Scrum

הסקרום הוא משחק קבוע שבו שתי קבוצות של שמונה שחקנים כל אחת יוצרות חבילה ומנסות להשיג את הכדור. יש ליצור את הסקרום במרחק של לפחות 10 מטרים מקו השער. כל קבוצה חייבת להיות לפחות שלושה שחקנים בשורה הראשונה, שניים בשורה השנייה ושלושה בשורה האחורית. הזונה אחראית להכניס את הכדור למשחק, בעוד שחצי הסקראם אחראי לשלוף את הכדור מהחלק האחורי של הסקראם.

יש ליצור את הסקרום כשראשי השחקנים מכל קבוצה פונים זה אל זה. הסקרום חייב להיווצר גם עם ראשי השחקנים באותו גובה. לאחר מכן על השחקנים להתאגד ולנסות לדחוף את חבילת הירי לאחור לעבר קו השער. הקבוצה שיכולה לדחוף את החפיסה השנייה אחורה הכי רחוק זוכה להחזקה בכדור.

כללים ל-Line-Out

הליין אאוט הוא משחק קבוע שבו שתי קבוצות של שבעה שחקנים כל אחת יוצרות שני קווים ומנסות להשיג את הכדור. על הקו אאוט להיווצר במרחק של לפחות 10 מטרים מקו השער. בכל קבוצה חייבים להיות לפחות שני שחקנים בכל שורה. לאחר מכן על השחקנים בקו אאוט להתאגד ולנסות לתפוס או להרים את הכדור מהאוויר. הקבוצה שיכולה לתפוס או להרים את הכדור הכי גבוה זוכה להחזקה בכדור.

השחקנים בקו אאוט חייבים גם לציית לכללים מסוימים. על השחקנים להבטיח שהם יישארו לפחות מטר אחד זה מזה ואסור להם לחסום את הראייה של היריב. השחקן שזורק את הכדור חייב גם לוודא שהוא נזרק בקו ישר. אם הכדור נזרק בקשת, הקו אאוט ייחשב ככשל והיריבים זוכים להחזקה בכדור.

כללים ל-Ruck and Moul

ה-Ruck and Moul הן שתי צורות משחק שונות שבהן שתי קבוצות של שמונה שחקנים כל אחת מנסות להשיג את הכדור. ה-Ruck הוא קטע משחק שבו השחקנים מכל קבוצה מתחברים יחדיו ניסיון להשיג שליטה בכדור. פגיעה היא צורת משחק שבה השחקנים מכל קבוצה מתחברים ומנסים להניע את היריבה לאחור לעבר קו השער.

השחקנים ב-Ruck and Moul חייבים לציית לכללים מסוימים. על השחקנים להבטיח שהם יישארו לפחות מטר אחד זה מזה ואסור להם לחסום את הראייה של היריב. כמו כן, על השחקנים לוודא שהכדור נשמר על הקרקע ושלא יבעטו בו. אם שחקן אכן בועט בכדור, החייאה או ההפרה ייחשבו כאילו נכשלו והיריבים מקבלים החזקה בכדור.

כללים לטיפול בכדור

איחוד רוגבי הוא משחק הכולל הרבה טיפול בכדור. על השחקנים לוודא שהם מטפלים בכדור בצורה בטוחה ואחראית בכל עת. אסור לשחקנים לזרוק או לבעוט את הכדור בפזיזות ועליהם לוודא שהכדור מועבר בקו ישר. כמו כן, על השחקנים לוודא שלא יעבירו את הכדור קדימה ואסור להם להחזיק בכדור זמן רב מהנדרש.

השחקנים חייבים גם לוודא שהם לא חוסמים את הראייה של היריבה בעת הטיפול בכדור. אם שחקן אכן חוסם את הראייה של היריב, ניתן להעניש את השחקן ולהעניק ליריבה בעיטה חופשית.

כללים להתמודדות

התמודדות היא היבט מרכזי באיגוד הרוגבי והשחקנים חייבים להבין את כללי ההתמודדות ולציית אליהם. השחקנים חייבים להבטיח שהם מתמודדים בצורה בטוחה ואחראית בכל עת. אסור לשחקנים להתמודד בפזיזות ועליהם להבטיח שלא יתמודדו מאחור. כמו כן, על השחקנים להבטיח שלא יתמודדו בצורה מסוכנת ואסור להם להתמודד עם יריב שנמצא באוויר.

אם שחקן אכן מתמודד עם יריב בצורה מסוכנת, ניתן להעניש את השחקן ולהעניק ליריבה בעיטה חופשית. ניתן גם להרחיק את השחקן ולצמצם את הקבוצה ל-14 שחקנים.

חוקים לאפסייד

אופסייד הוא כלל באיגודי רוגבי שמונע משחקנים להשיג יתרון לא הוגן. השחקנים חייבים להישאר מאחורי חבריהם לקבוצה ואסור להם להיות מול הכדור כאשר הוא נבעט. אם שחקן נמצא מול הכדור כאשר הוא נבעט, ניתן להעניש את השחקן ולהעניק ליריבה בעיטה חופשית.

השחקנים חייבים גם לוודא שהם נשארים מאחורי קו ה-22 מטר כשהם מתגוננים. אם שחקן נמצא מול קו 22 המטרים כאשר היריבה תוקפת, ניתן להעניש את השחקן ולהעניק ליריבה בעיטה חופשית.

כללים עבור עבירות ועונשים

עבירות ופנדלים הם תכונה של איחוד רוגבי ושחקנים חייבים לציית לכללים כדי לארגן את המשחק בצורה בטוחה והוגנת. אם שחקן ביצע עבירה, ניתן להעניש את השחקן ולזכות בבעיטה חופשית ליריבה. סוגי העבירות שניתן לבצע באיגוד רוגבי כוללים משחק מסוכן, חסימה, בעיטה בכדור, אגרופים וטיפול מסוכן בכדור.

השחקנים חייבים גם לציית לכללים כדי לבטל את הענישה. אם שחקן מבצע פנדל, ניתן להעניש את השחקן וניתן להעניק ליריבה בעיטה חופשית. סוגי הפנדלים שניתן לבצע באיגוד רוגבי כוללים אופסייד, משחק מסוכן, חסימה, בעיטה בכדור, אגרופים וטיפול מסוכן בכדור.